Pauline Weritz, Jessica Braojos, Jorge Matute

Producció científica: Capítol de llibreContribució a congrés/conferènciaAvaluat per experts

16 Cites (Scopus)

Resum

Organizations need to adjust their strategies due to a constantly changing digital environment and a competitive pressure of innovation. Previous literature showed that a lot of firms did not achieve digital maturity yet. With the help of a multiple-industry case study analysis of eight successful companies this paper identified the six dynamic capabilities (1) capabilities absorptive capacity, (2) agility and flexibility, (3) cross-functional collaboration, (4) innovation capability, (5) market orientation, and (6) relational capability as relevant dynamic capabilities during digital transformation. Additionally, (1) continuous learning and development, (2) ethics and data governance, and (3) a new digital leadership, as part of a digital culture, are relevant antecedents to achieve digital maturity. The findings of this paper contribute to information systems literature by providing a base for future empirical studies on the antecedents which lead to a successful guidance through digital transformation.

Idioma originalAnglès
Títol de la publicació26th Americas Conference on Information Systems, AMCIS 2020
EditorAssociation for Information Systems
ISBN (electrònic)9781733632546
Estat de la publicacióPublicada - 2020
Esdeveniment26th Americas Conference on Information Systems, AMCIS 2020 - Salt Lake City, Virtual, United States
Durada: 10 d’ag. 202014 d’ag. 2020

Sèrie de publicacions

Nom26th Americas Conference on Information Systems, AMCIS 2020

Conferència

Conferència26th Americas Conference on Information Systems, AMCIS 2020
País/TerritoriUnited States
CiutatSalt Lake City, Virtual
Període10/08/2014/08/20

Fingerprint

Navegar pels temes de recerca de 'Exploring the Antecedents of Digital Transformation: Dynamic Capabilities and Digital Culture Aspects to Achieve Digital Maturity'. Junts formen un fingerprint únic.

Com citar-ho